Systemen

Ieder dak is natuurlijk anders. Logisch dat het systeem voor de opbouw dan ook per dak verschilt. Een gedegen advies, gebaseerd op uitgebreide ervaring en kennis, is dan ook van essentieel belang.
Naast het uitvoerende gedeelte is Quist & de Jonge óók een voortreffelijke partij voor zo’n advies.
Om u in deze fase een eerste indruk te geven van de meest voorkomende opbouw systemen zetten wij deze hieronder voor u op een rij. (Voor extra informatie kunt u op de betreffende buttons klikken.)
Natuurlijk beschouwen we deze informatie als een eerste aanzet tot.
Wilt u meer weten, neem dan verder contact met ons op. Na dit contact kunnen wij b.v. aan de slag gaan met het realiseren van een concept-bestektekening. Toegesneden op de specificaties van uw project. Tijdens de presentatie van de tekening bespreken we uiteraard ook het plan van aanpak en bijkomende zaken.
Wij houden nu eenmaal van duidelijkheid en daar horen geen onaangename verrassingen bij.

Plat Groendak (0-5°)

Platte daken zijn prima geschikt voor de toepassing van een groendak.
De systeemopbouw voor een plat waterbergend groendak bestaat uit een drainage met filtervlies, extensief daktuinsubstraat en de vegatatiematten.

Licht hellend groendak (5-25°)

De opbouw van een lichthellend groendak wijkt wat af van het bovenbedoelde platte dak. Doordat het water sneller van het dak afloopt is een dikkere substraatlaag gewenst. De substraat geeft de juiste hoeveelheid voeding aan de planten, waardoor het groendak mooi groen blijft.

Sterk hellend groendak (25-40°)

Ook voor hellende daken heeft Quist & de Jonge de perfecte oplossing.
De regelrechte topper voor een sterk hellend dak is de Sedummixmat, Type T.
Deze mat is aan de boven- en onderzijde nl voorzien van een kunststof wapening. Dit maakt deze vegetatiemat, in combinatie met de juiste systeemopbouw, uitermate geschikt voor (zeer) hellende daken voor uw projecten.

Lichtgewicht groendak (0-15°)

Meer dan eens vraagt de draagconstructie van een plat dak om een “lichtgewicht groendak. Met dit lichtgewicht opbouwsysteem kunnen wij in een handomdraai een grijs dak (max. Hellingshoek tot 15°) omtoveren in duurzaam groendak.

Biodivers groendak

Waar gebouwd wordt kan de verstoring van het Ecosysteem een kwalijke bijkomstigheid worden. Met ons Biodivers dak draagt u direct bij aan het behoud van de biodiversiteit op en rond de bouwplek. Dus wilt u, net als wij, de bijen en vlindersterfte zoveel mogelijk reduceren, zelfs stimuleren? Dan is de keuze voor de Bees & Butterfliesmat een logisch vervolg.